הרבה אנשים אוהבים לאכול פנקייק אבל מעטים יודעים על "יום הפנקייק" – חג רשמי ומסורת שהתחילה עוד במאה הרביעית באנגליה. בבריטניה, אירלנד, קנדה, אוסטרליה ובמדינות נוספות חוגגים את יום הפנקייק במשחקים חברתיים משעשעים וכמובן עם הרבה אוכל. אבל הפעילות הידועה ביותר היא "מירוץ הפנקייק" שמתקיים בעיר אולני שבמחוז בקינגהאמשייר.
המסורת החלה ב- 1445 ונמשכת כבר מעל 500 שנה. כללי המרוץ נוקשים ונשמרים בקפדנות: הוא מיועד אך רק לנשים. הן רצות במסלול מוגדר עם מחבת טיגון ובו פנקייק חם שעליהן להפוך לפחות 3 פעמים עד לקו הסיום.
המון מאמץ סביב פנקייק אחד…
את הפנקייק של רוני ריבלין, שף קפה יפו אפשר להכין תוך רבע שעה. הוא קל, טעים ומומלץ בכל עונות השנה. הוא מתאים במיוחד לארוחת בוקר מפנקת, לבראנץ', לארוחת ילדים מהירה (כולם יגידו תודה!), וגם לערב של נשנושים מתוקים למבוגרים.
רוני ריבלין: "אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילה עצמה, ואפשר גם להוסיף לפנקייק המון מרכיבים: ריבה, יוגורט, סירופ מייפל, סירופ שוקולד, שזיפים מזוגגים, גבינת מסקרפונה, צימוקים, תותים, פטל, אוכמניות, דובדבנים… אל תחששו להמציא ולנסות, פשוט מפני שקשה לטעות".
בתיאבון!
מתכון פנקייק
באדיבות שף קפה יפו, רוני ריבלין (צילום: עדיאל דוד).
קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים
http://caffeyaffo.com/
החומרים הדרושים
2 ביצים.
240 מ"ל חלב.
50 גרם חמאה.
50 גרם סוכר.
210 גרם קמח.
5 גרם אבקת אפייה.
קורט מלח.
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה עם החלב במיקרו.
- שופכים לקערה.
- מוסיפים סוכר ומערבבים.
- מוסיפים את כל שאר חומרים ומערבבים.
- נותנים לתערובת לעמוד כ-20 דקות.
- מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה על אש בינונית, ושופכים מעט מהבלילה. כשמתחילים לראות בועות הופכים לצד השני.
בהצלחה!
(באדיבות פרומו)