מה עושה את האפייה בטאבון עצים למיוחדת כל כך?

תחביב האפייה הפך כבר מזה שני עשורים לתחביב המעסיק נשים וגברים רבים בישראל, הכיף שבהכנת מאפה טעים ופריך, עליו בני המשפחה והחברים מתענגים גורמים כנראה כל כך הרבה אושר שהתחביב סוחף אחריו המוני אנשים.

 

אבל ברצונכם לעלות מדרגה את רמת האפייה שלכם בעיקר אם מדובר על מאפים בסגנון איטלקי כגון פיצות, פוקאצ’ות, קלצונה ועוד… עליכם לעזוב את התנור הביתי ולהתחיל לאפות את המאפים שלכם בטאבון ומומלץ שיהיה על בסיס עצים ולא גז, למה? מיד תבינו.

 

למה טאבון ולמה בעיקר טאבון עצים?

 

אם יצא לכם להיות באיטליה או במסעדות איטלקיות שעושות את הדברים בצורה המסורתית הייתם נתקלים ברוב המקרים בטאבון עצים, מלבד שזוהי השיטה המסורתית היא גם השיטה המובילה להכנת פיצות ומאפים כיוון שיש לה יתרון משמעותי וזהו הטעם!

 

הטעם שמקבלים הבצקים בטאבון עצים לעולם יהיה עדיף על הטעם שתקבלו בטאבון גז והסיבה היא שהעשן המתקבל משריפת העצים מוסיף טעמים נוספים לבצק וגורם לו להיות טעים יותר.

 

עוד כמה דברים קטנים שיסייעו לטעם

 

  • בחירת סוג עצי הבערה – בחירת סוגי העצים לבערה תסייע לכם לקבל טעמים טובים יותר אך מלבד זה גם תהיה בטוחה יותר לשימוש, חשוב מאד לדעת כי ההמלצה הגורפת היא תמיד להשתמש בעצי בערה של עצי פרי כיוון ורוב הגזעים של עצי הפרי לא מכילים רעלים שונים בעוד חלק מעצי הנוי יכולים להפריש בעשן חומרים לא בריאים ואף סוגים שונים של רעלים שנספגים לכם בבצק, לכן שימו לב! מלבד זאת ידוע כי עצי ההדר הם המועדפים כיוון והם בוערים טוב יותר ומפיקים טעם ייחודי.
  • הכנה על פני אבן שמוט – חשוב להוסיף לטאבון משטח הכנה מבסיס אבן שמוט, האבן סופחת את החום ומסייעת בכל לקרספיות הבצק.
Paste your AdWords Remarketing code here