מסעדות בריאות בדרך שלנו

כאשר אנחנו רעבים ולחוצים בזמן, כפי שקורה במהלך יום העבודה, נראה לנו שעצירה בפונדק דרכים או דוכן מזון מהיר זה בדיוק מה שאנחנו צריכים. זה זול יחסית, אכיל אפילו טעים והכי חשוב זה נוח לנו. אך אנחנו גם יודעים שזו תהיה ארוחה עמוסת קלוריות וסודיום שכוללת את כמות השומן, שבמקרה הטוב, מומלץ לצרוך לאורך יום שלם.

אם לומר את האמת, אנשים שמנסים לשמור על הגזרה שלהם ועל בריאותם לא יכולים לבסס את התזונה שלהם על מזון מהיר. על מנת לאכול מזון בריא, מזין ועשיר בירקות, סיבים ופירות צריך להבין שהיום יש לצד שפע של מסעדות מזון מהיר גם מסעדות בריאות והן נמצאות ממש בדרך שלנו. מסעדות בריאות שמציגות תפריטים מזינים מבוססות על כמה עקרונות חשובים:

  • הארוחה תהיה סביב 500 קלוריות.
  • הארוחה תהיה עשירה, כאמור, בסיבים, ירקות ופירות.
  • במקום אוכל מטוגן יוגש מזון אפוי או מבושל.
  • התוספות יהיו בריאות.
  • למנות לא יתווספו חומרים משמרים.
  • המשקאות יהיו טבעיים.
  • הרטבים יהיו דלים בשומן.
  • הקינוחים טעימים ומזינים.
  • מוצרי הגלם יהיו טריים ולעיתים אורגניים.
  • את המנות מכינים במקום.

 

הסיפור הוא פשוט וכמו בהרבה מצבים בחיים עלינו לקבל החלטות על הדרך. או שאנחנו עוצרים ואוכלים מזון מהיר או שאנחנו בוחרים במזון בריאות, וזה קל היום יותר מתמיד. בישראל, כמו אחותנו הגדולה ארצות הברית, יש עליה מתמדת במודעות לאורח חיים בריא וזה נתמך גם במחקרים מדעיים.
אפשר לראות את זה ברחובות – יותר מסעדות בריאות, יותר חנויות אורגניות, יותר חנויות טבע, יותר תוכניות בריאות בטלוויזיה וגם השיח בינינו, בין האנשים, השתנה.
השינוי הוא לא רק חיצוני, הוא בא לידי ביטוי גם בבית שלנו – אנחנו צורכים אוכל מזין יותר ושומרים על אורח חיים בריא גם בדלת אמותינו.
גם בסופר שבו אנחנו נוהגים לקנות ניתן לראות אנשים שבודקים לא רק את מחירי המוצרים ואת תאריכי התפוגה שלהם אלא ממש מתמקדים במרכיבים ובערכים התזונתיים של המוצרים אותם הם מכניסים לעגלה.

אחד המאכלים שהכי כיף להזמין במסעדת בריאות ולא פחות חשוב מכך גם מאוד קל להכין אותו בבית – טחינה. לטחינה המזרח תיכונית יש ערכים תזונתיים גבוהים ואפשר לשלב אותה בהמון מנות. כמו כן, היא משמשת מקור לברזל וויטמינים ואם מוסיפים גם פטרוזיליה – אז המנה תהיה עתירה במגנזיום, ויטמין C, סידן ואשלגן. אך מאחר ולטחינה יש ערך קלורי גבוה חשוב לאכול אותה במידה.

מתכון בריאות לטחינה ירוקה

1 שן שום.

1 חבילה של פטרוזיליה.

2 פלפל ירוק חריף.

טחינה גולמית.

מיץ למון.

מים.

מלח – לפי הטעם.

מערבבים את כל הרכיבים בבלנדר, מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה לנו, מתבלים לפי הטעם ואוכלים. זה הכול!

 

שיהיה בתאבון ולבריאות.

ואם אין לכם זמן להתחיל להכין אוכל, תחפשו מסעדות בריאות במקום שלט מנצנץ של מזון מהיר חסר כל ערך תזונתי.

Paste your AdWords Remarketing code here