מתכונים גרוזיניים מבית אימא שלו

עד שהכרנו ידעתי להכין רק צ'יפס ושניצל תירס לארוחת צהריים, עם סלט חתוך גס בצד. מעולם לא טרחתי לבקש מאימא שלי ללמד אותי את מטעמי המטבח הפולני , שבמקרה הרע הוא חסר טעם, ובמקרה הרע יותר הוא מתוק להחליא. יצאנו רק חודש כשהוא הזמין אותי להצטרף לארוחות המשפחתיות, ושם נחשפתי למטבח הגרוזיני העשיר והטעים להפליא של אימא שלו. סלטים, מרקים, מאפים, תבשילים וממתקים עם טעם חלומי שהצדיק מבחינתי את שם המשפחה הארוך עם סיומת השווילי שאצטרך לקבל על עצמי אם וכאשר נתחתן. ואכן התחתנו, ואז כל מה שרציתי זה לדעת גם לבשל ככה, או לפחות קרוב ככל הניתן לרמה המופתית של הנשים במשפחתו. מה גם שחלחלה בי ההבנה שככל שאני אבשל לו יותר ארוחות, ניסע אל המשפחה שלו כמה שפחות. כל ביקור אצלם מילא לו"ז של חצי סופ"ש ונעים וטעים ככל שזה, לפעמים, מה לעשות, אישה רוצה להיות עם הגבר שלה לבד .

מבלי לשתף את אימא שלו באסטרטגיה הסודית שלי, ביקשתי להצטרף אליה לבישולים כדי ללמוד כמה מתכונים גרוזיניים שהתגלגלו במשפחה במשך שנים. עם הזמן שכללתי ושיפרתי את המתכונים ונתתי להם את הטאץ' האישי שלי. היום אנחנו כבר מזמינים את ההורים שלו להתארח אצלנו ולהתענג על המטעמים המשודרגים!

אני אשמח לשתף אתכם במתכון אחד ומיוחד שמשלב בתוכו את המלך הבלתי מעורער של המטבח הגרוזיני – האגוז, שמככב כמעט בכל מאכל.

גלילות חצילים ממולאות באגוזים

אם לא ידעתם, אגוזי מלך ורימונים הם הלחם והחמאה של מדינת גיאורגיה. האגוזים הללו הם המילוי המושלם לבשר הרך והנימוך של החצילים. שילוב אלוהי, לא פחות מכך!
מה צריך בשביל להוציא תחת ידיכם 10 מנות מטמטמות:

3 חצילים גדולים, פרוסים לאורך בעובי חצי סנטימטר

מלח גס

שמן לטיגון

קורנפלור לטובת קימוח

מה צריך בשביל המלית:

300 גרם אגוזי מלך טחונים גס

5 שיני שום כתושות

1/2-1 פלפל חריף קצוץ

1/4 צרור כוסברה קצוצה

3-4 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים דק דק: שמיר, בזיליקום ונענע

1/4 כוס חומץ בן יין לבן

מעט פפריקה חריפה, רק מעט

מעט כורכום

מלח, פלפל

 

ועכשיו מה עושים?

  • מטפטפים מלח על פרוסות החציל, שמים במסננת למשך משהו כמו חצי שעה, שוטפים ומייבשים.
  • מחממים שמן במחבת בגודל בינוני, מקמחים את פרוסות החצילים בקורנפלור ומטגנים משני הצדדים, עד להזהבה מלאה. מעבירים לנייר סופג.
  • מערבבים את חומרי המלית ומתבלים. שימו לב שהתערובת שמתקבלת צריכה להיות נוחה למריחה, כמו ממרח חומוס. אם התערובת סמיכה מדי אפשר לדלל במעט מים.
  • מורחים שכבה דקה של המלית על פרוסות החציל, ומגלגלים לגלילות. משהים במקרר שעה לפני ההגשה, לספיגת טעמים. מניחים על כל צלחת 2-3 גלילות ומגישים.

בתיאבון!

את המתכון הזה היא סיפרה לי שהיא למדה ממסעדת ננוצ'קה שמגישה מתכונים גרוזיניים טבעוניים

Paste your AdWords Remarketing code here

Warning: Only the first byte will be assigned to the string offset in /home/watercar/public_html/net-shop.co.il/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/helpers/custom-functions.php on line 218