יתרונות דרכון ספרדי

דרכון ספרדי - יתרונותדרכון ספרדי - יתרונות

דרכון ספרדי פותח את השער לרחבי אירופה ולמדינות נוספות כדוגמת ארצות הברית, אוסטרליה וקנדה. כיום, לאחר העברת החוק החדש המאפשר למגורשי ספרד לקבל אזרחות ודרכון ספרדיים, הדרך אל העולם הגדול הופכת להיות הרבה יותר פשוטה.

למי מגיעה אזרחות ספרדית

באוקטובר 2015 אושר על ידי הפרלמנט הספרדי חוק המאפשר לקבל אזרחות ספרדית למי שיצליח להוכיח שהוא צאצא ליהודים שגורשו מספרד במאה ה-15. יהודים מגורשי ספרד היגרו למדינות כמו יוון, לבנון, טורקיה, מצרים, אלג'יר, בולגריה ועוד. במקרים רבים, שם המשפחה יכול להעיד על קשר לגירוש ספרד, כדוגמת: אטיאס, עטיה, חייט, מוסרי, פרץ ועוד.

דרכון ספרדי - יתרונות

מהם יתרונות הדרכון הספרדי

הדרכון הספרדי, מלבד העובדה שמאפשר לחיות בספרד, גם פותח את השער לאירופה ולאמריקה.

  • לגור ולעוד באירופה – דרכון ואזרחות אירופאיים מאפשרים לנוע במדינות הרשומות באיחוד האירופי, לחיות בהן ואפילו לעבוד בהן ללא כל מגבלה או בירוקרטיה, מה שמגדיל את אפשרויות התעסוקה ואת רמת ההכנסה.
  • כניסה לארצות הברית – דרכון אירופאי מאפשר כניסה לארצות הברית ללא צורך בויזה, וכישראלים, אנו יודעים שמדובר ביתרון נכסף ביותר.
  • לימודים אקדמיים בעלות מוזלת – אירופה ידועה בכך שלימודי השכלה גבוהה ניתנים במחיר מסובסד ובחלק מהמדינות, לימודים גבוהים הם בחינם. דרכון אירופאי מאפשר ללמוד באירופה ולקבל מלגות נחשקות השמורות אך ורק לבעלי אזרחות מאחת המדינות שבאיחוד האירופאי.
  • נדל"ן והטבות מס – אזרחים אירופאיים יכולים לרכוש נדל"ן בכל מדינה ממדינות האיחוד האירופאי וליהנות מהטבות מס והטבות מכס, שבישראל הן שוות ערך לסכומים של עשרות אלפי שקלים.
  • אישור עבודה באוסטרליה, בארצות הברית ובמדינות נוספות – דרכון אירופאי נותן אפשרות להיכנס כמעט לכל מדינה על רחבי הגלובוס, לחיות ולעבוד בה.

דרכון ספרדי - אזרחות ספרדית

תהליך קבלת אזרחות ספרדית

השלב הראשון בתהליך קבלת אזרחות ספרדית הוא הוכחת המוצא הספרדי על ידי המצאה של המסמכים המתאימים: תעודות לידה, כתובות, תמציות רישום, תעודות נישואין וצילומי קברים וכן שליטה בשפת הלאדינו או בחקטייה. לאחר הוכחת המוצא הספרדי, יש להוכיח זיקה עכשווית לספרד, כדוגמת קשרים עסקיים ו/או חברתיים בספרד, תרומה לגוף ספרדי, לימודים בספרד או לימודים על ספרד וכדומה. בעבור בגירים בין הגילאים 18-70, התהליך כרוך גם במעבר של 2 מבחנים: מבחן בשפה הספרדית וכן מבחן הנוגע לחוקה ולתרבות הספרדית – מבחן השפה נחשב למבחן ברמה נמוכה יחסית ולמבחן התרבות והחוקה תצטרכו לשנן שאלות שימסרו לכם מראש. קטינים מתחת לגיל 18 או בגירים מעל גיל 70 יצטרכו להוכיח את מוצאם הספרדי בלבד, ללא צורך במעבר של מבחנים, מה שהופך את התהליך למהיר ופשוט יותר בעבורם. לאחר ביצוע המבחנים, מגישים בקשה מסודרת למשרד המשפטים הספרדי ולאחר האישור קובעים פגישה עם הנוטריון המקומי, בה מציגים את המסמכים המקוריים. לאחר כחצי שנה לערך, מגיעה התשובה מהרשויות הספרדיות, ובמידה והיא חיובית, מוזמן המבקש על ידי השגרירות הספרדית לחתום על נאמנות למלך ויוזמן לו הדרכון החדש.