בחירת סכיני מטבח

אנו הישראלים כבר מזמן יודעים להבחין בין סכין רגילה לסכין שף מקצועית ויעילה. הרי שאצלנו בארץ כולנו מאוד אוהבים לאכול, ורצוי אוכל טוב ואיכותי. לא מדובר רק בשפים ברחבי המסעדות, אלא דווקא גם בבשלן הפרטי אצלו במטבח. רבים אוהבים להתנסות בעצמם בבישול מקצועי, ולא מתפשרים על סלט ושניצל בלבד. אותם בשלנים, כבר הבינו שכדי לבשל נכון, צריך גם להשתמש בסכין הנכונה. ומהי הסכין הנכונה? לכל מאכל יש סכין משלו, כזו שיודעת לחתוך את מה שצריך, במהירות ובנוחות. אז איך נדע מהי הסכין הנכונה עבורנו? המדריך הזה יעשה קצת סדר בבלאגן.

הסכין המושלמת?
דבר ראשון, אין כזה דבר "הסכין המושלמת". כל אחד ומה שנוח לו, ומה שהוא מתחבר אליו אישית. כמובן, יש לשים לב שסכין רגילה כפי הנראה לא תצליח לחתוך בשר קשה ואולי יעופו כמה אצבעות באוויר. אך מצד שני, אם נוח לכם לחתוך את אותו בשר בסכין שף מסוימת, למרות שהיא מתאימה למאכל אחר, לכו על זה. משום שנוחות השימוש היא במקום הראשון.

סכין שף
ובכל זאת, כדאי לדעת כי סכיני מטבח הינם שונים ומגוונים מאוד, ולכל אחד ייעוד משלו. למשל, וודאי יצא לכם לשמוע על סכיני שף כאלה ואחרים. אך מצאתם את עצמכם תוהים למה בדיוק היא משמשת? ובכן, זו סכין בעלת להב גדול, אשר הולך ונהיה צר בקצה שלו. סכין זו מתאימה לחיתוך ירקות, לקילוף, הפרדה של נתחי בשר שונים, ועוד. בגדול, סכיף כזו היא יד ימינו של כל שף. היא נוחה, פרקטית ויעילה מאוד.

סכין עזר
סכין נוספת שקיימת היא סכין עזר רגילה. היא בדרך כלל מגיעה קומפלט עם סכין שף, ועוזרת במקרים בהם סכין השף לא הייתה נוחה לשימוש. כאן מדובר בסכין קטנה יותר, והיא מתאימה יותר למאכלים קטנים יותר.
ומה אם החלטנו לעשות על האש? איזו סכין תתאים לסטייק העסיסי שלנו? קבלו אותה בברכה: סכין הסטייק. את שמה היא קיבלה בדיוק מאותה סיבה שהיא טובה מאוד בלחתוך נתחים של בשר בקר. זו סכין דקה, ואשר הלהב שלה יציב, חלק ומשונן. כך החיתוך הרבה יותר מדויק ומתאים כמעט לכל סוג של בשר.

סכין רב-תכליתית
מצד שני, אם נרצה לחתוך כל מיני מוצרים שונים במטבח, ולא נחפש כל פעם סכין שמתאימה לכל מוצר בנפרד, וודאי נשתמש בסכין רב תכליתית. סכין כזו מתאימה מאוד לשימוש במגוון מוצרים. היא עשויה ממתכת, היא חדה ומאפשרת חיתוך ממושך ונוח באופן יעיל וקל במיוחד.

לסיכום
קיימים עוד מגוון עצום של סכינים: סכין ללחם, סכין למריחה, סכין ירקות, סכין לחיתוך מזון קפוא, סכין מיוחדת לדגים וכו'. השאלה היא מה הכי נוח לכם אישית. כמובן, יש לבחור את הסכין מחברה טובה ומוכרת ולהשתמש באמצעי זהירות בעת השימוש. המון בהצלחה.