מתכונים לראש השנה – פנקוטה דבש

פנקוטה בשילוב דבש

מתכון לתבנית משפחתית (אלומיניום בגודל בינוני) או 6 מנות אישיות

באדיבות השף ברק חורש- מחלבות טרה

 

חומרים:

1 ליטר (4 יח') שמנת מתוקה 38% של טרה

14 גרם ג'לטין (1 שקית)

חצי כוס סוכר

2 פקקים תמצית ווניל

רבע כוס חלב 3% של טרה

7 כפות דבש/ סילן

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את הג'לטין בחלב
  • שמים בסיר את השמנת המתוקה ותערובת החלב ומרתיחים.
  • מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים היטב, מכבים את האש ומצננים קלות.
  • מוזגים את הדבש לתבניות האישיות (כף וקצת) או לתבנית המשפחתית (את כל הכמות) ומפזרים על כל שטח פני הכלי
  • מוזגים על הדבש את הפנקוטה
  • מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות או עד שהפנקוטה מקרישה
  • הופכים את הפנקוטה על צלחת ומגישים

המלצת השף:

  1. ניתן לערבב את הדבש בפנקוטה לפני המזיגה לכלים
  2. להגיש את המנה לצד פרי טרי

 

פנקוטה ודבש

 

(באדיבות יפה אפרתי תקשורת)

Paste your AdWords Remarketing code here