פנקוטה בשילוב דבש
מתכון לתבנית משפחתית (אלומיניום בגודל בינוני) או 6 מנות אישיות
באדיבות השף ברק חורש- מחלבות טרה
חומרים:
1 ליטר (4 יח') שמנת מתוקה 38% של טרה
14 גרם ג'לטין (1 שקית)
חצי כוס סוכר
2 פקקים תמצית ווניל
רבע כוס חלב 3% של טרה
7 כפות דבש/ סילן
אופן הכנה:
- ממיסים את הג'לטין בחלב
- שמים בסיר את השמנת המתוקה ותערובת החלב ומרתיחים.
- מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים היטב, מכבים את האש ומצננים קלות.
- מוזגים את הדבש לתבניות האישיות (כף וקצת) או לתבנית המשפחתית (את כל הכמות) ומפזרים על כל שטח פני הכלי
- מוזגים על הדבש את הפנקוטה
- מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות או עד שהפנקוטה מקרישה
- הופכים את הפנקוטה על צלחת ומגישים
המלצת השף:
- ניתן לערבב את הדבש בפנקוטה לפני המזיגה לכלים
- להגיש את המנה לצד פרי טרי
(באדיבות יפה אפרתי תקשורת)