מתכונים צמחוניים לארוחת ערב

 

ארוחת ערב היא הזדמנות נהדרת לכנס את המשפחה והחברים יחד סביב שולחן אחד וליהנות מסעודה מזינה ומזמן איכות יקר. בשונה מארוחת הצהריים "הכבדה" חשוב שארוחת הערב תהה קלה לעיכול על מנת שזאת לא תכביד על השינה. אספנו עבורכם ארבעה מתכונים מנצחים לארוחת ערב מאוזנת מבחינת מרכיבים תזונתיים.

חביתה וסלט בריאות

ארוחת ערב ישראלית קלאסית המשלבת בין חלבונים לפחמימות ומוצרי דגן.
להכנת החביתה:
שברו אל תוך קערית כמות ביצים התואמת למספר הסועדים ( ביצה לסועד)
הקציפו את הביצה באמצעות מזלג.
הוסיפו קורט מלח, מעט פלפל שחור, אפשר להוסיף גם פפריקה. תוספות מומלצות נוספות: פטריות, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר ועירית וכן ירקות (בטטה או פלפל אדום)
חממו מחבת עם שתי כפות שמן זית.
שפכו את בלילת הביצה אל תוך המחבת (כאשר השמן נע בקלילות על משטח הבישול)
כאשר החביתה מתקשה הפכו אותה לצידה השני. וכאשר הצד השני מתקשה הוציאו את המחבת מהמשטח החם וכבו את הכיריים או האש.

להכנת הסלט:

בחרו בירקות טריים, מלפפון, פלפל, עגבנייה, גזר, חסה על סוגיה השונים. הקפידו שהסלט יכלול לפחות שישה צבעים. לתוספת: היעזרו בגרעינים, אגוזים וזרעים. הוסיפו גבינת פטה או גבינה בולגרית. ותבלו עם שמן זית (לפי הטעם) וחצי לימון. תוכלו להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. (קחו בחשבון שהגבינה מעניקה מליחות נוספת לסלט).


טוסט פינוקים וירקות קלויים

זוהי מנה אהובה במיוחד על גדולים וקטנים כאחד. טוסט פינוקים כולל בייגל (עדיף מקמחים מלאים) אותו בוצעים לשני חצאים. על החלק האחד מורחים גבינת שמנת ואילו על החלק השני מניחים שתי פרוסות של גבינת מוצרלה או גבינה צהובה, בשלב השני יש להניח על שכבות הגבינה – ביצה קשה, עגבנייה ופלפל אדום. יש לסגור את שתי השכבות ולהניח במכשיר הטוסטר או תנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות. במגש השני יש להכין את הירקות הקלויים.

להכנת הירקות הקלויים:

יש לשמן תבנית (אפשר גם אלומיניום) ולהניח עליה גזרים, בטטות, תפוחי אדמה, סלק, כרובית (שנבצעה לתפרחות) ואפשר גם בצל ושום. על אלו יש למשוח שמן זית עם מעט מלח גס ופלפל. להניח בתנור לחצי שעה עד לריכוך.

מרק ירקות כתומים מנחם

המתכון השלישי הינו ארוחת ערב אידיאלית לעונת הסתיו והחורף, "המרק הכתום המנחם" מהווה פתרון משביע ואף דיאטטי לסיום הפעילות היומית.
המצרכים לשש מנות:
שמן זית, שום מלח, פלפל גרוס, פפריקה, שתי בטטות בגודל בינוני, דלורית גדולה, ליטר וחצי מים.
אופן ההכנה:
יש לחמם סיר עמוק עם שמן זית וכפית שום כתוש ( או שתי שיני שום) לאחר מכן יש להוסיף את הירקות כאשר הם חתוכים לקוביות ( אין צורך להקפיד על אסתטיקה) וללא קליפתם. יש לטגן כשתי דקות ולהוסיף את המים החמים והתבלינים. לאחר כשלושים דקות כאשר הירקות כבר התרככו מומלץ לטחון עם מוט בלנדר ידני. בתאבון.