מה זה ריסטרטו? מושגים בסיסיים בעולם הקפה

רוב משקאות הקפה שמבוססים על אספרסו מקורם במדינת איטליה. כאשר מבקשים ריסטרטו הכוונה היא לסוג של אספרסו קצר במיוחד ומאוד מרוכז. בעבר, היו מכינים ריסטרטו במכונת אספרסו ידנית, זאת באמצעות משיכה של הידית ושימוש של מים וקפה בדומה להכנה של אספרסו רגיל. ההבדל בין אספרסו קצר לבין ריסטרטו בא דווקא לידי ביטוי בכמות האספרסו שנחשבת לנמוכה בריסטרטו וגבוהה באספרסו.

מושגים בסיסיים בעולם הקפה הקשורים לטעם וריח:

  • חומציות – מאפיין את רמת החומציות בהתאם לסוג הפולים ומינון החומציות הטבעית שיש בקפה. כאשר מדברים על חומציות, לרוב מתייחסים לקפה מסוג ערביקה וניתן לתאר את רמת החומציות כעדינה, שטוחה, מלאה או חדה.
  • ארומה – קפה מפיץ ניחוחות והמטרה היא להתייחס לריחות השונים שמייצרים הפולים בין אם זה ארומה המדמה אגוז, פירות, פרחים וכדומה…
  • גוף – ניתן להתייחס גם לרמת הכבדות של הקפה. מתארים גוף בקל, בינוני וכבד, או שטוח, דק, עבה ועשיר.
  • קרמה – מאפיינת את היחס שבין הסוכרים לשומנים בקפה. כאשר הקפה איכותי ובעל מיצוי גבוה, ניתן יהיה להבחין בקלות בצבעים כהים בשילוב חום מוקה. ככל שהקרמה גבוהה יותר, הקפה איכותי יותר.

מושגים בעולם הקפה על פי המשקאות השונים:

  • מקיאטו – אספרסו עם נגיעה של חלב מוקצף. ניתן לשתות מקיאטו קצר או ארוך.
  • קפוצ‘ינו או קפה הפוך – מנת אספרסו עם חלב ומעט חלב מוקצף
  • אמריקנו – אספרסו עם מים רותחים
  • אספרסו קון פנה- אספרסו עם נגיעה של קצפת
  • לאטה – אספרסו עם חלב מוקצף

טיפים להכנת קפה בבית

רכשו מכונת אספרסו מקצועית, היום ניתן להשיג מכונות במחירים ממש טובים, בלי להשקיע אלפי שקלים

רכשו מכונה המקציפה את החלב

השקיעו בניקוי ותחזוקה של המכונה אחת לכמה שבועות