הבית בנוי , עכשיו המטבח

שיפצתם מטבח? עברתם דירה? זה הזמן לאבזר אותה. רבים מגיעים לשלב זה של הקניה ומסתנוורים מול מגוון האפשרויות העומדות בפניהם. אחרים – אינם מעריכים את הסוגים השונים של המוצרים, אינם משקיעים מחשבה מספקת, ובסופו של דבר מוצאים את עצמם עם מוצר שאינו עונה על הצרכים שלהם.
הפעם, נעמוד על ההבדלים בין סוגי הכיריים השונים, על מנת שכשתגיעו לשלב הקנייה, תוכלו לבצע החלטה מושכלת המתאימה עבורכם.
כיריים הינם בין המכשירים הפונקציונאליים ביותר במטבח. מרבית המשפחות בישראל יבשלו על גבי הכיריים לפחות ארוחה אחת ביום. אז איך בוחרים את הכיריים הנכונים ביותר עבור השימושים שלכם?
גז או חשמל?
בשוק קיימים מגוון סוגים של כיריים, כאשר אחד המאפיינים הבולטים המבדילים ביניהם הוא אנרגיית ההפעלה. ההפעלה באמצעות גז היא פופולרית מאוד, אך לאחרונה ניתן לראות יותר ויותר אנשים שעוברים להשתמש בכיריים חשמליות. הבחירה בין השניים היא עניין של העדפה אישית – רבים מעדיפים לבשל על אש "חיה", לכוון במדויק את הלהבה ולשלוט בחום. אחרים, מעדיפים את נוחות הניקיון של כיריים חשמליות, שפעמים רבות באות בצורה של פלטה שטוחה וחסרת זיזים, מה שמסייע רבות לניקיון. ישנם אפילו כיריים המשלבים בין שני הטכנולוגיות – הכל על פי רצון הלקוח.
מספר גופי החימום
בעבר הכיריים הסטנדרטיות היו מגיעות עם ארבעה גופי חימום , כאשר בשוק נפוצים גם כיריים עם חמישה גופי חימום, כשלרוב החמישי הינו גדול מאוד ובעל להבה כפולה. כיום, ניתן למצוא מגוון סוגים של כיריים, המכילים בין גוף חימום אחד ועד שישה גופי חימום – הכל על פי נוחות המשתמש וצרכיו. כשבוחרים את כמות הלהבות יש לקחת בחשבון את גודל הכיריים הכללי, הצפיפות של גופי החימום והשוני בחוזק הלהבות בין כל אחד. יש לנסות ולהעריך האם אכן ניתן להעמיד יותר משניים או שלושה סירים על הכיריים בו זמנית, האם חוזק הלהבות שימושי ביחס לסירים שברשותנו וכן האם השטח במטבח הוא מספיק עבור כיריים גדולות יותר מהסטנדרט.
סוג המשטח
כיום ניתן להתאים את הכיריים באופן כמעט מושלם למטבח – ניתן לבחור את הצבע ואת החומר ממנו עשויים הכיריים ולהפוך אותם לאלמנט עיצובי העומד בזכות עצמו. מלבד כיריים הנירוסטה הקלאסי המגיע במגוון צבעים, ניתן לבחור כעת גם כיריים מזכוכית או כיריים קרמיים. לכל אחד מהם היתרון שלו, כמו קלות הניקוי של כל אחד, עמידות לבישולים רבים וכדומה.
מיקום הכפתורים
מיקום הכפתורים הוא מאפיין שלרוב לא שמים עליו את הדעת, אך בסופו של יום, או יותר נכון תחילתו של בישול, יש למאפיין זה משקל רב. לרוב הכפתורים ממוקמים בצדם של הכיריים או בתחתית הכיריים בקרבת המבשל, והבחירה בין סוג זה או אחר צריכה להסתמך על מיקום הכיריים במטבח: אם הכיריים צמודים לקיר בצדם האחד, אז הבחירה בכיריים עם כפתורים בצד יכולה להוות בחירה לא נוחה ואף מסוכנת, בייחוד אם מנסים להדליק את אחד הלהבות הסמוכות לכפתורים כשלהבה אחרת כבר פועלת. מצד שני, הורים לילדים קטנים החוששים כי יש סיכוי שיגיעו לכפתורים וישחקו איתם – ייתכן ויעדיפו את הכפתורים הצדדיים לשם הבטיחות.
פרמטרים נוספים והשוואת מחירים בין סוגי הכיריים השונים ניתן לראות באתר www.ret.co.il ושיהיה בהצלחה!

By: shai abi